Smykkepleje

Det er vigtigt at passe godt på sine smykker! 

Det anbefales derfor, at du tager dine smykker af når du går i bad, dyrker motion, går i seng osv. 
Smykker slides og misfarves hurtigere, når de bliver udsat for bl.a sved, vand, cremer, parfume og rengøringsmidler. Det er derfor også en god ide at vente med at tage dine smykker på, til du fx har taget parfume og cremer på. 
Gør dine smykker en tjeneste, og lad dem blive hjemme, når du tager ned i træningscenteret eller løber en tur ;-) Det samme gælder svømmehal, dampbad og sauna.

Smykker har heller ikke godt af for meget fugt. Det er derfor en god ide ikke at opbevare dine smykker frit fremme på badeværelset, hvor der er meget fugt. Det anbefales heller ikke, at smykkerne ligger fremme i andre rum, hvor de udsættes for for meget luft og fugt.
Opbevar istedet dine smykker i et smykkeskrin eller i en den Munikum-smykkeæske, du modtager dine smykker i <3 

Cernit-leret er et lækkert og holdbart materiale, som kan holde til meget.
Undgå dog at bøje leret med vilje, da dette kan medføre, at det knækker. 
Opbevar ler-smykkerne med omtanke - og særligt når du fx rejser med dem. I de tilfælde er det en god ide at pakke dem i en lille æske, hvor andre ting ikke kan komme til at knække dem. 

Sterlingsølv og forgyldt sterlingsølv kan oxydere. Dette sker bl.a ved meget kontakt med fugt mm. Oxydering vil komme til udtryk som misfarvning på dit smykke. Sker dette, er der flere måder du kan rense dit smykke på, så det bliver så godt som nyt. Du kan fx bruge flydende sølvrens, som kan købes mange steder - og som er effektivt. Bruger du sølvrens, er det vigtigt at du læser vejledningen på flasken og følger den. 

Forgyldte smykker vil med tiden miste deres forgyldning, da denne slides af. Dette er desværre uundgåeligt og en helt naturlig del af smykkets levetid.
Men du kan gøre rigtig meget ved at passe godt på dine forgyldte smykker og ikke slide dem unødvendigt. 

Når det så er sagt, så husk:
Smykker skal bruges! Selvfølgelig skal de det!
Og de skal slides, for det betyder at du er glad for dem og bruger dem <3 

Men det er en god ide at vænne sig til at tage smykkerne af, når man skal noget, som ikke er godt for dem. Og hvor de måske heller ikke tjener sit formål ;-) 
Smykkerne har ikke brug for en tur i træningscenteret. Ligeledes er de også gerne fri for at deltage i den helt store rengøring derhjemme!